Alanyaspor’da Ersun Yanal Dönemi Sona Erdi

Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, teknik direktörü Ersun Yanal ile yollarını ayırdılar. Alanyaspor süper lig de 61 yasında ki teknik adam Ersun Yanal ile 6 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik 4 mağlubiyet elde ettiler.

Alanyaspor ‘da 27 Şubat’ta devre arasında İtalyan teknik adam F. Farioli’nin yerine getirilen Ersun Yanal ile yollar bugün ayrıldı.

Turuncu yeşilli ekip Alanyaspor süper lig de çıktıkları 29 maç sonun da 8 galibiyet 8 beraberlik ve 13 mağlubiyet ile topladıkları 32 puanla 13. Sıraya kadar gerilediler.

Süper lig de düşme hattına doğru yaklaşan Alanyaspor tecrübeli teknik adam Ersun Yanal ‘In da performansının kötü gitmesi ile sezonun bitmesine 7 maç kala yollarını ayırdılar.

En son süper lig de lider sarı kırmızılı takım Galatasaray ‘ı konuk eden Alanyaspor sahadan 4 – 1 ‘ lik mağlubiyet ile ayrıldıktan sonra Ersun Yanal ile de yollar ayrıldı.

Ersun Yanal yönetiminde 1 galibiyet alabilen Alanyaspor Ersun Yanal sonrasında takımın başına kimi getirecekleri konusunda çalışmalara başlayan takım da ilk isim daha önceden sarı lacivertli takım Fenerbahçe ‘yi çalıştıran Portekizli teknik adam Vitor Pereira oldu.

Portekizli teknik adam Vitor Pereira Flamengo’nun başından ayıldıktan sonra kulüpsüz kalan çalıştırıcı Alanya ‘ya sıcak bakıyor.

ERSUN YANAL İLE ALANYASPOR DÜŞME HATTINA YAKLAŞMIŞTI

61 yasında ki teknik adam Ersun Yanal Alanyaspor ile 27 Şubatta anlaşarak takımın başına İtalyan teknik adam F. Farioli‘nin yerine göreve başlamıştı.

Alanyaspor ile kötü bir oyun ile sahada olan Ersun Yanal hem rakibi oynatamam hem de kendisinin de oynamasına engel olan bir taktik ile temposuz oyun, yata bildiğin kadar yerde yatma anti futbolu ile zaten göze hitap etmeyen bir oyunu ile futbol severleri mutlu etmiyordu.

Ersun Yanal öncesinde F. Farioli’nin ile en azından bir oyun planı topa sahip olma kısa paslar üzerine kurulu sistemleri ile geçiş oyunlarını iyi yapan bir takımdı. Ersun Yanal ile beraber tamamen 0 – 0 gol atmayım kalemde gol de görmeyim kafası ile sıkıcı bir oyunla sahada oldular.

Ersun Yanal elinde ki kadroyu da iyi kullanamaması nedeni ile alınana kötü sonuçlar sonrasında takımdan ayrılması çok normal oldu. Alanyaspor ile süper lig de çıktığı 6 maçta 6 gol kaydede bilirken 0,67 maç bası puan ortalaması yakalaya bildi.

Orta sıralarda aldığı Alanyaspor ‘u küme de kalma yarısı içinde bırakarak takımın başından alınan Ersun Yanal için kötü bir son oldu.

ALANYA’DA VİTOR PEREİRA SESLERİ

Alanyaspor ‘ da Ersun Yanal’ dan boşalan teknik direktörlük koltuğu sonrasında ismi ilk gündeme gelen 54 yasındaki Portekizli Vítor Pereira oldu

Süper ligi yakından tanıyan teknik adam Alanayspor ‘un teklifine sıcak bakıyor.