Jorge Jesus’un Ali Koç’tan İsteği

Fenerbahçe’nin başarılı teknik direktörü Jorge Jesus, başkan Ali Koç’tan devre arası transfer döneminde acil bir stoper istedi. Portekizli hoca, düşündüğü sürpriz ismi yönetime iletti. 2022-23 sezonunda Jorge Jesus’u takımın başına getiren ve Portekizli çalıştırıcının transfer listesi doğrultusunda takıma katılan oyuncularla ilk14 haftanın ardından 29 puan toplayarak liderlik koltuğunda oturan sarı lacivertli takım, Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası arasında hazırlıklarını hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Fenerbahçe’de ülkelerinin milli takımlarında yer alan futbolcular ve sakat olan oyuncuların haricinde antrenmanlar devam ederken, bir yandan da Ocak ayı transfer döneminde yapılması planlanan hamleler için dikkatli bir şekilde çalışma yapılıyor.

Bu doğrultuda sarı lacivertli kulübün Portekizli çalıştırıcısı Jorge Jesus, kurmayları ile beraber eksik gördüğü bölgeler için araştırmalarını sürdürürken, başarılı teknik adam bilhassa savunma hattı için birkaç oyuncuyu listesine aldı. Kulüp Başkanı Ali Koç ve yönetim ile transferler hakkında bir takım görüşmeler yapan kurt, bu isimlerden en az birinin kadroya dahil edilmesini istediğini yönetime bildirdi.

Yerli Stoperde Hedef Zaten Belli

Jorge Jesus’un yerli stoper planlaması bağlamında üzerinde durduğu ilk isim, bir süredir gündemi hayli meşgul eden ve Süper Lig’deki büyük takımların da yakın takibinde olan Adana Demirspor’un başarılı defans oyuncusu Samet Akaydın.

28 yaşındaki başarılı defans oyuncusu için sarı lacivertli yöneticiler, Adana Demirspor yöneticileriyle oyuncunun durumu ile ilgili bir görüşme gerçekleştirecek. Piyasa değeri 2.5 milyon euro olan Samet Akaydın, A Milli Takımda da Stefan Kuntz’un son belirlediği aday kadroda kendisine yer bulmuştu. Kulübü ile sözleşme 2024 yılının Haziran ayında bitecek olan Samet, millilerimizin Çekya’yı  2-1 mağlup ettiği karşılaşmasında 90 dakika boyunca sahada kalarak başarılı bir performans sergilemişti.

Jorge Jesus’un Sürpriz İsteği Willian Rocha

Fenerbahçe’de Jorge Jesus ile Başkan Ali Koç’u bir araya getiren zirvenin detayları açığa çıktı. Kulübün performansından ve geleceğinden son derece memnun görünen Portekizli teknik adamım öncelik olarak sürpriz bir ismi hedef aldığı öğrenildi. Fenerbahçe’nin transfer gündemine CSKA Moskova takımından Willian Rocha geldi. 27 yaşındaki Brezilyalı defans oyuncusu, sezon başında 2 milyon euro bonservis bedeliyle Portimonense kulübünden Moskova ekibine transfer oldu.

Kadrosunda tam 16 yabancı oyuncu bulunan ve bu sebeple 2 yabancı futbolcusuna lisans çıkaramayan sarıkanarya, bu oyuncunun takıma dahil edilmesi amacı ile en az 3 yabancı oyuncu ile devre arasında yolları ayırmayı hedefliyor. Piyasa değeri yaklaşık 3 milyon euro olan ve kulübü CSKA Moskova’nın vazgeçilmez futbolcuları arasında gösterilen Brezilyalı Rocha için sarı lacivertli kulübün Moskova temsilcisine reddedemeyecekleri bir teklif hazırlığında olduğu iddia ediliyor. Jorge Jesus’un ısrarla istediği Brezilyalı stoperin kararı da büyük rol oynarken, transferin yakın zamanda netleşeceği tahmin ediliyor.