TFF 1. Lig’de Galibiyeti Olmayan 4 Ekip

TFF 1. Lig’de 6’ncı hafta geride kalırken 19 kişilik ligin son 4’lüsü yani küme düşme potasında yer alan son 4’lüsü üç aşağı beş yukarı oluşmuş durumda. Tabii ki kalan haftalarda bu 4’lü sayısız defa değişecektir ancak en azından ligin ilk molası olan Milli araya girerken bu 4 ekip düşme potasında yer alıyor.

Bu takımlar sırasıyla Altınordu Futbol Kulübü, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Yeni Malatyaspor ve Denizlispor oldu. Bu takımlardan son 3’lüsü transfer yasaklısı ancak Altınordu Futbol Kulübü’nün herhangi bir transfer yasağı bulunmuyor.

Altınordu’dan Beklenmedik Performans

Altınordu Futbol Kulübü, TFF 1. Lig’de 2022/2023 sezonunda 6 hafta geride kalırken 5 maça çıktı ve 1 haftada bay ekibi oldu. Geçirdiği bu 5 maçta sadece 3 puan toplayabilen Altınordu Futbol Kulübü’nün 3 beraberlik ve 2 mağlubiyeti bulunuyor. Bu şekilde de İzmir temsilcisi TFF 1’inci Lig’in 16’ncısı konumunda bulunuyor. 2021/2022 sezonunda TFF 1’inci Lig’de 19 takım bulunuyor ve bu takımların 4 tanesi küme düşecek. Altınordu Futbol Kulübü de küme düşecek olan bu 4’lü ekibin arasında yer alıyor. Bu 4’lü ekipteki transfer yasağı olmayan tek kulüp olan Altınordu’nun aslında halihazırda transfer ile çok da işi bulunmuyor. Takımın ana maksadı Türk futbolunu geliştirmek olarak göze değiyor. Ama tabii ki takımın Türk futboluna daha büyük katkıda bulunabilmesi adına TFF 1’inci Lig’de kalmaya devam etmesi umuluyor.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, çıktığı 5 maçta 3 beraberlik ve 2 mağlubiyete sahip olan bir diğer takım olarak bulunuyor. Transfer yasaklısı bir şekilde hazırlandığı TFF 1’inci Lig’in 2022/2023 sezonunda Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ilk üç haftada aslında pek de kötü performans sergilemedi. Zorlu rakipleri karşısında en azından beraberlik elde edebilen Doğu temsilcisi, çıktığı son iki müsabakadan ise sıfır puan ile sahadan ayrıldı. Tuzlaspor karşısında 4-1’lik yenilgi alan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Ankara Keçiörengücü’ne ise 3-2’lik kaybetti. Bu şekilde de en nihayetinde Teknik Direktör Uğur Bayarslan nezaketindeki Doğu temsilcisi 3 puan ise ligin 17’nci sırasında yer alıyor.

Ligin 18 ve 19’uncusu

6 maça çıkıp 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden Teknik Direktör Cihat Arslan nezaketindeki transfer yasaklısı Yeni Malatyaspor, toplamda 3 puana sahip şekilde averaj farkı ile 18’inci sırada yer alıyor. Oldukça zorlu bir sezona hazırlık süreci geçiren Yeni Malatyaspor, futbolcularını hazırlık kampına bile gönderemedi. Öte yandan takım iç transferde de başarılı bir süreç atlatmadı. Sezonun ikinci haftasında Adanaspor, beşinci haftasında Manisa Futbol Kulübü ve altıncı haftasında Altay Spor Kulübü ile berabere kalan Doğu temsilcisi 3 puan ile küme düşme potasında bulunuyor.

6 maça çıkıp sadece 2 beraberlik alabilen bir diğer transfer yasaklısı ekip Denizlispor, 4 defa da mağlubiyet elde etti. Bu şekilde de 2 puana sahip olabilen Denizlispor, TFF 1’inci Lig’in sonuncusu konumunda yer alıyor. 2 beraberliğini Çaykur Rizespor ve Gençlerbirliği karşısında aldı. Teknik Direktör Mesut Bakkal nezaketindeki Denizlispor, en kısa zamanda toparlanıp galibiyete kavuşmak istiyor.