Yeni Malatyaspor Son Dakikalarda Yıkıldı

Süper Lig’in 21. haftasında Yeni Malatyaspor, 24 Ocak Pazar günü kendi sahasında Galatasaray’ı konuk etti. İki takım arasındaki bu mücadeleyi ev sahibi Yeni Malatyaspor, 1 – 0 kaybetti. Konuk takım Galatasaray’a galibiyeti getiren golü dakika 88’de Ryan Babel kaydetti.

Bu sonuç ile birlikte deplasmanda oynadığı maçı kazanan teknik direktör Fatih Terim önderliğindeki Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de 12. galibiyetini elde etti.

Öte yandan sahasında oynadığı maçı son dakikalarda yediği golle kaybeden teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Yeni Malatyaspor, bu sezon Süper Lig’de 7. mağlubiyetini almış oldu.

Deplasmanda oynadığı maçtan galibiyet ile ayrılarak 3 puanı hanesine yazdıran sarı kırmızılı takım, ligde puanını 39 yaptı ve maç fazlasıyla 2. sıraya yerleşti. Kendi evinde oynadığı maçı kaybedem ve sahadan puansız ayrılan Yeni Malatyaspor ise ligde 27 puanda ve 9. sırada kaldı.

Maçın Golü

Süper Lig’in 21. Haftasında Yeni Malatya Stadyumu’nda Yeni Malatyaspor ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Mücadelenin ilk yarısında hem Yeni Malatyaspor hem de Galatasaray tehlikeli gol poziyonlarına girmelerine rağmen aradıkları golü bulamadılar ve maçın ilk yarısı 0 – 0’lık beraberlikle sona erdi.

Maçın son anlarında, 88. dakikada Galatasaray’da rakip yarı alanın ortalarına doğru topla buluşan Ryan Babel, topla beraber biraz ilerledikten sonra hiç beklenmedik bir anda çok sert bir şut çekti. Babel’in şutunda top kaleci Abdulsamed’in önünde sekerek ağlara gitti.

Böylelikle Galatasaray, deplasmanda 1 – 0 öne geçti. Öte yandan golün ardından itirazlarda bulunan Yeni Malatyasporlu Issam Chebake, maçın hakemi Ali Palabık tarafından sarı kart gördü ve önümüzdeki hafta oynanacak olan Fatih Karagümrük maçında cezalı düştü.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Yeni Malatyaspor, kendi evinde Galatasaray’a 1 – 0 mağlup oldu.

Puan Durumu ve Fikstür

Süper Lig’in 21. Haftasında oynanan maçta Yeni Malatyaspor, sahasında Galatasaray’a 1 – 0 yenildi. Deplasmanda oynadığı maçtan galibiyet ile ayrılarak 3 puanı hanesine yazdıran sarı kırmızılı takım, ligde puanını 39 yaptı ve maç fazlasıyla 2. sıraya yerleşti.

Kendi evinde oynadığı maçı kaybedem ve sahadan puansız ayrılan Yeni Malatyaspor ise ligde 27 puanda ve 9. sırada kaldı.

Gelecek hafta, Süper Lig’in 22. Haftasında Galatasaray, 29 Ocak Cuma günü deplasmanda Gaziantep FK’ya konuk olacak. Öte yandan Süper Lig’in 22. Haftasında 29 Ocak Cuma günü kendi sahasında Fatih Karagümrük’ü konuk edecek.