Yeni Malatyaspor’a Evinde Galibiyet

Süper Lig’in 13. Haftasında Yeni Malatyaspor ev sahipliğinde Kasımpaşa – Yeni Malatyaspor karşılaşması oynandı. Ev sahibi takım karşılaşmadan 2-0 galip ayrılırken konuk takım golsüz bir şekilde sahadan ayrıldı.

Yeni Malatyaspor’a galibiyet getiren gollere ise 45+4’de penaltı ve 56. Dakikada Adem Büyük imza attı. Adam Büyük’ün sezondaki gol sayısı 6’yı buldu.

Yeni Malatyaspr teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu’nun yönetiminde bu sezon ligde üst üste ikinci galibiyetlerini kazandı. Ligde oynadıkları son 5 maçtan 3 galibiyet 2 beraberlik ile ayrılmıştı. Kasımpaşa galibyeti ile Yeni Malatyaspor ligdeki puanını 19’a çıkardı. Ligde son oynadığı 3 maçı da kaybeden Kasımpaşa ise 18 puan ile yerinde saymaya devam ediyor.

Maç Detayları

Karşılaşma Yeni Malatyaspor ev sahipliğinde Yeni Malatya Stadı’nda oynandı. Maçı yönten hakemler ise Arda Kardeşler, Mehmet Cem Hanoğlu, Hakan Yemişken idi. Tarafların ilk 11’i;

Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Semih Kaya, Hadebe, Bülent Cevahir, Acquah, Ndayishimiye, Olcay Şahan (Dk. 86 Topalli), Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 86 Zeki Yavru), Adem Büyük (Dk. 76 Fofana), Umut Bulut (Dk. 90 Ahmet Ildiz)

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Tarkan, Brecka, Haddadi (Dk. 61 Hodzic), Tirpan, Aytaç Kara, Varga (Dk. 83 Anıl Koç), Hajradinovic, Yusuf, Koita (Dk. 68 Carios)

Karşılaşmada Yeni Malatyaspor’a galibiyet getiren gollerin ikisinide 45+3’te ve 56. Dakikada Adem Büyük attı.

Karşılaşmada Kasımpaşa’dan 45+3’te Aytaç Kara, 90+3’te Yusuf Erdpğan, Yeni Malatyaspor’dan 64. Dakikada Acquah, 80. Dakikada Olcay Şahan, 90+1’de Topalli sarı kart gören isimler oldu.

Maç Özeti

Karşılaşmanın 11. Dakikasında Chebake topu Olcay Şahan’a gönderdi, toğu müsait bir durumda bulan Adem Büyük topu kaptı. Büyük topu bekletmeden fileye göndermek istedi fakat top auta çıktı.

22. Dakikada Olcay Şahan bir kez daha kornere yükselen Adem Büyük’e pas attı. Adem Büyük tekrar şansını deneni fakat bu sefer top kaleci Ertuğrul Taşkıran’da kaldı.

25. Dakikada Hajradinovic’ın savunmasının arkasına giren Vaga, kaleci Erta. Özbir’i eçmye çalışırken yerde kaldı ve bunun üzerine hakem pozisyona penaltı verdi.

Daha sonra VAR hakemlerinin müdahalesi ile pozisyonun ofsayt olduğuna karar verildi ve penaltı iptal edildi. 45+4’te Yeni Malatyaspor maçta üstünlüğünü ilan etti.

Olcay Şahan ceza sahası dışından topu Aytaç Kara’ya gönderdi. Aytaç Kara topa elle dokundu ve Yeni Malatyaspor penaltı kazandı.

Penaltıyı Adem Büyük kullandı ve top rakip takımın ağları ile buluştu. Skor 1-0 oldu. İlk yarı 1-0 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğü ile son buldu.

Maçın ikinci yarısında Adem Büyük adından söz ettirmeye devam etti. 54. Dakikada Adem Büyük savunma yapmak için mücadele verirken yerde kaldı ve hakem penaltı dedi.

Penaltı atışını kullanan Adem Büyük birkez daha topu ağlar ile buluşturdu ve skor 2-0 oldu. Karşılaşma Yeni Malatyaspor’un 2-0 galibiyeti ile sona erdi.