Andrea Pirlo Ülkesine Geri Döndü

Geçtiğimiz sezon Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük’ü çalıştıran Andrea Pirlo, sezon bitmeden Türkiye’den ayrıldı. Fatih Karagümrük yönetimi, alınan üst üste mağlubiyetlerden dolayı İtalyan teknik adam ile yolları dostane bir şekilde ayırdı. Takımı sezonun kalan kısmında 1988 doğumlu yardımcı antrenör Alpaslan Erdem çalıştırdı.

Yalnızca Türkiye’de olmamakla birlikte tüm dünyada hatrı sayılır bir popülerliğe sahip olan Andrea Pirlo’nun yeni adresinin neresi olacağını herkes çok merak ediyordu. Herkesin aklındaki bu soruya cevap bulundu.

Sampdoria Andrea Pirlo’yu Resmen Açıkladı

Mayıs ayında Türkiye’den ayrılan Andrea Pirlo hakkında çok sayıda söylenti mevcuttu. 1979 doğumlu teknik adamın ABD’ye gideceği söyleniyordu. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un Andrea Pirlo ile ilgilendiğine dair iddialar da vardı. Bunun yanı sıra, kendisinin ismi önce Lecce, ardından da Salernitana ile anıldı. Fakat, bu iddiaların hiçbirisi gerçeğe dönüşmedi.

Serie A’nın başarılı ve popüler kulüplerinden birisi olan Sampdoria, 2023 – 2024 sezonuna yeni bir teknik adam ile başlayacaktı. İtalyan kulübü, çok uzun süredir iyi bir teknik direktör arıyordu. Hedefteki isimlerden birisi de Andrea Pirlo idi. İtalya’da son olarak Juventus’u çalıştıran Andrea Pirlo, kariyerine ülkesinde devam etme fikrine olumlu bakıyordu. Sampdoria, 27 Haziran 2023 tarihinde internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak yeni teknik direktörünün Andrea Pirlo olduğunu duyurdu. Pirlo’nun sözleşme süresine dair detaylar önümüzdeki günlerde belli olacak.

44 Yaşındaki Teknik Adamın Fatih Karagümrük Performansı Fena Değildi

Takdir edersiniz ki, yabancı teknik adamların Türkiye’de başarılı olmaları zor! Son olarak, Arthur Zico, 2006 – 2007 sezonunda Süper Lig’de şampiyonluk yaşadı. O tarihten bu yana takımı Süper Lig’de şampiyon olan tüm teknik adamların yerli olduklarını söyleyebiliriz. Fatih Karagümrük, Süper Lig’in kadro kalitesi yüksek olan takımlarından birisi! İstanbul temsilcisi, 2022 – 2023 sezonuna Andrea Pirlo ile başlamayı tercih etti. Türkiye öncesi kariyeri pek parlak olmayan Andrea Pirlo’nun burada başarılı olacağına inananların sayısı çok azdı.

Andrea Pirlo, bu sezon Fatih Karagümrük’ün başında 34 maça çıktı. Takımı, söz konusu maçlarda 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. Atmış olduğu 74 gole karşılık olarak kalesinde 70 gol gördü. 44 puan topladı. Andrea Pirlo, Fatih Karagümrük macerasını 1.29 gibi bir puan ortalaması ile tamamladı. Performansı, kimine göre iyi, kimine göre ise vasattı.

Andrea Pirlo, sezonu Fatih Karagümrük’te tamamlayabilirdi. Ancak, İstanbul temsilcisinin 32 ila 35’inci haftalarda sırasıyla Antalyaspor, Adana Demirspor ve Trabzonspor maçlarını kaybetmesi, İtalyan teknik adamın sonunu getirdi. Bilhassa 22 Mayıs 2023 günü oynanan Trabzonspor maçının 4-1 gibi farklı bir skorla kaybedilmesi, bardağı taşıran son damla oldu. Fatih Karagümrük yönetimi, söz konusu maçın ardından Andrea Pirlo ile yolların ayrıldığını açıkladı.