Yeni Malatyaspor Kapanışı Fenerbahçe İle Yapıyor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig’e 38’inci haftada büyük bir maçla veda ediyor. Teknik direktör Cihat Arslan ve ekibinin rakibi Fenerbahçe.

Malatya’nın futboldaki en üst düzey temsilcisi apoletiyle Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Ahmet Çalık Sezonu’na başlayan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, kabuslarla geçen bir dönemi geride bıraktı.

Yeni Malatyaspor Her Yerden Darbe Yedi

yeni malatyaspor

Ne yazık ki hem saha içinde hem de saha dışında birçok farklı sorunla uğraşmak zorunda kalan sarı kırmızı temsilcimiz, Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Ahmet Çalık Sezonu’nun bitimine haftalar kala maalesef küme düştü.

Sezon içinde birçok farklı teknik direktörle çalışan ve istikrarı saha içinde sağlayamayan takımımızda özellikle Marius Sumudica dönemi kaoslarla doluydu. Futbolcularla teknik direktörün, teknik direktör ile yönetimin ve medyanın birçok defa karşı karşıya geldikleri böyle bir dönemin ardından çok sürpriz bir kararla takım oyunculardan Adem Büyük’e emanet edilmişti.

Teknik direktör – futbolcu modelinde takımı kontrol etmeye çalışan ve hatta bir maçta oyuna kendisini de alan Adem Büyük projesi başarılı olmadı. Hal böyleyken son haftalarda mucize gerçekleştirmesi için tecrübeli teknik direktör Cihat Arslan’a gidildi. Ne var ki Cihat Arslan da beklenen mucizeyi gerçekleştiremedi ve takım küme düştü.

Saha içinde bunlar olurken saha dışında ise deyim yerindeyse “evlere şenlik” hadiseler bütünü gerçekleşti. Takıma tek bir kuruş dahil ödenmeden geçen günler, biriken borçlar, menajerlik fiyaskoları, transferde yapılan üst üste hatalardan sonra kulüp adeta batma noktasına geldi.

Belki de durumun vehametini en son noktada açıklayan hadise için geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmada bir genç futbolcumuzun oyuna girerken giyecek ayakkabı bile bulamamasıydı…

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Ahmet Çalık Sezonu’nu böyle geçirirken son haftadaki rakibimiz Fenerbahçe’de de -elbette bu kadar olmasa da- durum yine oldukça kaotik idi.

Fenerbahçe İş İşten Geçince Düzeldi

Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Ahmet Çalık Sezonu’na her zaman olduğu gibi doğal şampiyonluk adaylarından biri olarak başlayan Fenerbahçe, teknik direktör Vitor Pereira ile başarıyı yakalayamadı.

Sezona her ne kadar oldukça iyi başlayıp bir anda zirveye tırmansa da sarı lacivertli kulüp için kırılma deplasmanda oynanan Trabzonspor maçıyla oldu. O maçta yaşanan hakem hataları sebebiyle yer yerinden oynarken Fenerbahçe camiası yine gerginliği yönetemedi. Öyle ki o sürecin ardından yaşanan düşüşe dur diyemeyen teknik direktör Vitor Pereira gönderildi. Yerine ise Fenerbahçe’de daha öne teknik direktör ve futbolcu olarak da görev yapmış olan İsmail Kartal getirildi.

İlk başlarda İsmail Kartal ile de ritim tutturamayan sarı lacivertli kulüp daha sonrasında özellikle Mesut Özil ve Ozan Tufan’ın kadro dışı kalmasıyla kendine geldi.

Orta sıralardan yaptığı yükselişle kendini yukarılara atmayı başaran Fenerbahçe, kayıp sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi biletiyle noktaladı.

Bu bileti alarak taraftarını bir nebze olsun teselli eden sarı lacivertli ekip, şimdi son maçta Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u da yenip namağlup serisini 14 maça çıkararak sezonu noktalamak istiyor.