Yeni Malatyaspor’un İdeali

Süper Lig’de 23’üncü haftanın açılış karşılaşmasında kendi sahasında Beşiktaş’ı konuk eden Yeni Malatyaspor, kendisinin 1, rakibinin 3 topunun direkten döndüğü maçta iyi bir performans sergilememesine rağmen sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı. Ertelenen Gaziantep FK maçı bir yana bırakıldığında son 12 maçının hiçbirini kazanamayan Yeni Malatyaspor adına normal şartlarda Beşiktaş maçından alınacak 1 puan kabul edilebilir ancak Sarı Siyahlıların artık çok daha iyisini yapmaya ihtiyacı var.

Oyunsuz Gelen Skor

Geçtiğimiz hafta ertelenen Gaziantep FK maçı nedeniyle tarihi değiştirilen ve 22 Ocak 2022 saat 13.30’a alınan maçta Beşiktaş’ı kendi sahasında konuk eden Yeni Malatyaspor, bu sezonki fabrika ayarlarına geri dönmüş gibiydi.

Karlı zeminde oynanan Gaziantep FK maçında zorlu şartlara rağmen sezon içerisinde oynadığı en iyi 45 dakikalık performansı sergileyen Sarı Siyahlılar, Beşiktaş maçında kendilerini neden Süper Lig’in son sırasında gördüğümüzü kanıtlar bir performans gösterdi.

Rakibe baskı yapmadan sadece alan kapatarak yapılmaya çalışılan ön alan baskısı ve benzeri bir savunma anlayışı ile çok yetenekli ayaklara sahip olan Beşiktaş’ın karşısında durmaya çalışan Yeni Malatyaspor’u koruyan ise Beşiktaş’taki bitiricilik eksikliği ve direkten dönen toplar oldu.

Rakibini ne savunmada ne de hücumda çok fazla tehdit edemeyen Yeni Malatyaspor, buna rağmen Adem Büyük’ün penaltıdan attığı golle sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı. Ancak Kasımpaşa, Göztepe gibi rakiplerin artık küme düşme hattından uzaklaşıp orta sıralara çapa atmaya başladığı bir dönemde Yeni Malatyaspor’un oyununda zerrece bir gelişme yaşanmıyor oluşu Malatya temsilcisinin ilerleyen haftalarda başını çok ağrıtacak gibi görünüyor.

Yeni Malatyaspor’un Puan Hesabı

İlk yarı sonuçlandığında küme düşme hattında yer alan Göztepe ve Kasımpaşa, ikinci yarıda oynadıkları maçların tamamında sahadan galip ayrılmayı başararak üst sıralara doğru tırmandılar. Rizespor diğer takımlar kadar iyi başlamasa da Antalyaspor karşısında kazanmayı başararak ilk 3 puanını aldı.

Küme düşme hattındaki diğer rakiplerinin vitesi yükselttiği ikinci devrede Yeni Malatyaspor’da ise gelişime dair hiçbir farklılık yok. Evet, takıma yeni katılan oyuncular ellerinden geldiğince bir çaba gösteriyorlar ancak savunma çok ciddi alarm vermeye devam ediyor ve bu da takımın kimyasında eksiklikler yaratıyor.

Yeni Malatyaspor’un küme düşme hattının bir üst sırasıyla arasında 10 puan fark bulunuyor. Sarı Siyahlıların ertelenen maçı ligin en iyi iç saha ekibi Gaziantep FK’nın sahasında ve Yeni Malatyaspor geriye kalan 22 maçta sadece 16 puan toplayabildi.

Bu düzlemden bakıldığında takımda farklılık yaratılmayan, seviyeyi üste çıkaramayan her bir saniyenin Yeni Malatyaspor’un aleyhine işlediğini söylemek yanlış olmaz. Ligin Altay ile birlikte çok uzun bir süredir galibiyete hasret iki takımından birisi olan Yeni Malatyaspor, aradan dönüşte bir başka sancılı süreçten geçen takım olan Fatih Karagümrük’e konuk olduğu maçta sezona yepyeni bir başlangıç yaparmışçasına oynamalı.