Yeni Malatyaspor Başakşehir Deplasmanında

Bu sezon futbolun hiçbir doğrusunu yerine getiremeyen Yeni Malatyaspor’da yaşanan sıkıntılar nedeniyle oyuncular hem yönetimle hem de taraftarlarla karşı karşıya geldi ve takımın kimyası tam anlamıyla yerle bir oldu. Antrenmanlara çıkılmadığı, ödemelerin yapılmadığı bir ortamda mücadeleye devam etmek zorunda olan Malatya temsilcisi, 31’inci hafta müsabakasında ligin iddialı ekiplerinden Başakşehir’e konuk olacağı maçta moral arayacak.

Çanak Çatladı

Bu sezon Süper Lig’in dibine demir atan ve buradan da bir türlü kurtulamayan Yeni Malatyaspor adına artık hiçbir umut kalmadı ve takımın küme düşmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ligin ilk yarısında Marius Sumudica ile anlaşarak tarihinin en büyük hatalarından birini yapan Malatya temsilcisinde kadroya eklenen onlarca oyuncu da maddi külfet olmak dışında pek bir işe yaramadı ve takımın son sıralardan bir türlü kurtulamadı.

Bununla birlikte oyunculara ödemelerin yapılamaması, Adem Büyük ile yaşanan sıkıntılar ve çok daha fazlası takımın kimyasının tamamen dibe vurmasına neden oldu. Cihat Arslan’ın takımın başına getirilmesi sonrasında oynanan ilk maçta Adana Demirspor karşısında alınan galibiyet cılız bir umut sağladı ancak sonrasında bu galibiyetin devamı gelmeyince işler yine karıştı.

Sarı Siyahlı ekipte oyuncuların antrenmana çıkmadığı ve genel olarak bir anarşi ortamının söz konusu olduğu biliniyor. Son olarak Sivasspor karşısında oynanan maçta Sadık Çiftpınar’ın taraftarlara yönelik çirkin hareketi nedeniyle kadro dışı bırakılması da aslında bardağı taşıran son damla oldu.

Öte yandan mücadele devam etmek zorunda ve Yeni Malatyaspor ligin 31’inci haftasında Başakşehir’e konuk oluyor. Ligin en güçlü ekiplerinden biri olan Başakşehir karşısında göstereceği performans ve alacağı puanlarla morallenmek isteyen Yeni Malatyaspor bu maç öncesi 20 puanla ligin son sırasında yer alırken, 47 puan toplayan Başakşehir 6’ıncı sırada bulunuyor.

Başakşehir’de Ndayishimiye sarı kart cezası nedeniyle sahada yer alamazken, Ravil Tagir ve Ömer Ali Şahiner de antrenman eksikleri nedeniyle forma giymesi beklenmeyen oyuncular. Yeni Malatyaspor’da ise bahsi geçtiği gibi Sadık Çiftpınar kadro dışı bırakıldı, Mallan, Buğra Çağıran ve Nuri Fatih Aydın da devam eden sakatlıkları nedeniyle forma giymesi mümkün olmayan oyuncular.

Saha Dışı

Yeni Malatyaspor adına artık saha dışından gelecek güzel bir haber olmadıkça kümede kalma umudu yok denecek kadar az. Başkan Adil Gevrek MHK’nın aldığı kararları bahane ederek bu ligin tescil edilemeyeceğini iddia ediyor olsa da bu bağlamda pek de destekçi bulabilmiş değil.

Tüm bunların altında takımın hiç iyi bir noktada olmadığı ve bu noktadan da kurtulabilmesinin pek mümkün olmadığına dair endişeler mevcut. Zaten Malatyaspor’un batması sonrasında kurulan Yeni Malatyaspor’un da bu durumlara düşmüş olması şehrin ne kadar sıkıntılı bir süreçten geçtiğinin en net kanıtı olarak nitelendirilebilir.

Yeni Malatyaspor adına artık umut kalmadı.