Yeni Malatyaspor’un Oyuncularına Devler Talip

Bu sezon en baştan bu yana futbolun doğrularına dair hiçbir şeyi yapamayan Yeni Malatyaspor, bu durumun bedelini küme düşmesi en muhtemel takım olarak ödemeye devam ediyor. Sarı Siyahlı takımda Cihat Arslan’ın da teknik direktörlüğe getirilişi işlerin iyi gitmesine yardımcı olmazken, gelecek sezona TFF 1.Lig’de başlaması muhtemel olan takımın bazı oyuncuları büyük takımların dikkatini çekiyor. Bu oyuncular arasında en başta Beşiktaş’ın ilgisini çeken Mustafa Eskihellaç ve Trabzonspor’un dikkatini çeken Benjamin Tetteh bulunuyor.

Bitmeyen İlgi

Bu sezon Süper Lig’de çok kötü bir performans sergileyen Yeni Malatyaspor adına herkes küme düşüldüğünün farkında.

Sarı Siyahlı takımın bitmek tükenmek bilmeyen krizleri, kötü yönetim anlayışı, kalitesiz kadrosu bir araya gelince bu kötü son da kaçınılmaz oldu. Öte yandan Yeni Malatyaspor’un tartışmalı başkanı Adil Gevrek bu sezonun tescil edilemeyeceğini iddia etmeye devam ediyor.

Tüm bunlarla birlikte Yeni Malatyaspor’un bazı oyuncuları tabiri caizse batan geminin malları olarak değerlendiriliyorlar. Gelecek sezona TFF 1.Lig’de devam etmek istemeyen oyuncular şimdiden temsilcilerine haber verdiler ve temsilcileri takım aramaya başlamış durumdalar.

Bu oyunculardan ilki ara transfer döneminde de teklifler yapılan Mustafa Eskihellaç. Başarılı oyuncu devre arasında Beşiktaş’ın yoğun ilgisine maruz kalmış ancak Yeni Malatyaspor yönetiminin 3 milyon Euro bonservis bedeli istemesi nedeniyle bu transfer gerçekleşmemişti.

Sezon sonunda Yeni Malatyaspor cephesinin mecburen indirime gideceğini düşünen Beşiktaş yönetimi bu nedenle sezonun tamamlanmasını bekliyor.

Üst Model

Öte yandan Yeni Malatyaspor’un ilgi çeken tek oyuncusu Mustafa Eskihellaç da değil. Sezon başında Kasımpaşa’dan ayrılan Fode Koita’yı kadrosuna katan Trabzonspor, Koita’nın sık sık sakatlanması ve istenen performansı sergileyememesi nedeniyle tecrübeli oyuncuyla yollarını ayırmayı planlıyor.

Gelecek sezon Avrupa’da da iyi işler çıkartmak isteyen Bordo Mavili takımın bu gayesi nedeniyle daha da geniş bir kadro kurması beklenirken, golcü yedeği olarak da Yeni Malatyaspor’un başarılı oyuncusu Benjamin Tetteh’i gözüne kestirdiği iddia ediliyor.

Yeni Malatyaspor’dan ayrılan Adem Büyük ile birlikte çok iyi bir uyum içerisinde forma giyen Tetteh, Malatya ekibinin hücumunun en büyük ögelerinden biri olarak takımı sırtlamaya çalıştı ancak bu sezon adına bu çalışma pek de başarılı olmadı.

Ancak Trabzonspor Tetteh’in yaptıklarının ve yapabileceklerinin farkında olduğu için 24 yaşındaki oyuncuya güven duyuyor. Sezon başında 2 milyon Euro gibi ciddi bir bonservis bedeliyle Sparta Prag’dan transfer edilen Ganalı golcü, bir önceki sezon da kiralık olarak Yeni Malatyaspor formasını sırtına geçirmişti.

2025 senesinin Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan Tetteh’in maaş yükü ve oyuncunun kendi istekleri de göz önünde bulundurulduğunda Malatya’da kalma durumu neredeyse imkânsız. Bu nedenle Trabzonspor’un hele ki son şampiyon unvanıyla bu transferi tamamlaması çok da zor olmayacak gibi görünüyor.