Yeni Malatyaspor Teknik Direktörünün Açıklamaları

2021/2022 sezonunda Süper Lig’de yer alan ancak ligin sonuncu olarak küme düşen Yeni Malatyaspor, küme düşmesinin yanında bir de transfer yasağı ile mücadele etmek zorunda kaldı. Hiç dış transfere imza atamamasının yanında mali krizden kaynaklı olarak hiçbir futbolcusuna maaş bile vermeyen Yeni Malatyaspor, Teknik Direktör Cihat Arslan’ın cebinden verdiği harçlık ile futbolcuları antrenmana sokması sonucunda TFF 1’inci Lig’e hazırlıklarını sürdürdü.

Yaz transfer döneminin sonlarına doğru bol bol iç transfere imza atan Yeni Malatyaspor, en azından Teknik Direktörlerinin hırsları sayesinde umutlu olarak sezona başladı. 2022/2023 sezonunun TFF 1’inci Lig’indeki ilk haftasında zorlu bir mücadele içerisine giren Yeni Malatyaspor, Bodrumspor deplasmanına çıktı. Deplasmanda 3-1 mağlup olmasının ardından evinde puan almak için hazırlanan Yeni Malatyaspor, antrenmanlarını Teknik Direktör Cihat Arslan nezaketinde çifter olacak şekilde yaptı. Evinde Adanaspor’u ağırlayacak olan sarı siyahlılar, çalışmalarının da nispeten karşılığını alabildi. TFF 1’inci Lig’in iddialı ekiplerinden Adanaspor’u evinde ağırlayan Yeni Malatyaspor, 1-1’lik beraberlik elde etmeyi başardı.

Önümüzdeki hafta ilk devrenin en zorlu haftalarından birisini geçirecek ve Eyüpspor deplasmanına çıkacak olan Yeni Malatyaspor, hazırlıklarına hemen başlayacak. Öte yandan ikinci haftadaki Adanaspor mücadelesi sonrasında Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan basın açıklamasında bulundu ve futbolcularından oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

Karşılaşma Sonrasındaki Cihat Arslan Açıklamaları

2022/2023 sezonunun TFF 1’inci Lig’indeki ilk haftasında zorlu bir mücadele içerisine giren Yeni Malatyaspor, Bodrumspor deplasmanına çıktı. Deplasmanda 3-1 mağlup olmasının ardından evinde puan almak için hazırlanan Yeni Malatyaspor, antrenmanlarını Teknik Direktör Cihat Arslan nezaretinde çifter olacak şekilde yaptı. 

Evinde Adanaspor’u ağırlayacak olan sarı siyahlılar, çalışmalarının da nispeten karşılığını alabildi. TFF 1’inci Lig’in iddialı ekiplerinden Adanaspor’u evinde ağırlayan Yeni Malatyaspor, 1-1’lik beraberlik elde etmeyi başardı.

Basın açıklamasında teknik adam Cihat Arslan, takımlarının kamp programı bile yapamamasına ve hiç dış transfere imza atamamasına rağmen olabildiğince iyi durumda olduklarını dile getirdi. Futbolcularının mücadeleci ruhundan memnuniyet duyduğunu söyleyen Cihat Arslan, tüm olumsuzluklara rağmen umudumuzu azaltmayacağız dedi. 

Nerdeyse sahaya çıkartacak bir takım kurmakta zorlandıkları günlerden bugünlere 2 ay içerisinde gelmiş olmak Yeni Malatyaspor tarafından takdir ile karşılaşması gereken bir iş olarak görülüyor. Takım şayet bu sezon TFF 1’inci Lig’e tutunmayı başarabilirse Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen transfer yapma yasağının kaldırılmasına yetecek kadar paraya sahip olabilecekler.

Teknik Direktör Cihat Arslan: 3-4 Hafta Arka Arkaya Kazanırsak Şaşırmam

Takımın sezon hakkındaki gerçekleşecek olan performansı ile ilgili de konuşan Teknik Direktör Cihat Arslan, kulağa iddialı gelse de bu takımın ilk 7’ye girmesine hiç şaşırmam dedi. İnsanlara ilginç gelse de şu anda hala daha lisansı çıkmayan oyuncularımız var diyen Cihat Arslan, onların da takımına katılması ile güzel bir senaryo inşa ederiz diye de ekledi.

Şayet biz 3-4 maç arka arkaya galip gelirsek insanlar şaşırabilir ancak ben hiç şaşırmam diyen Teknik Direktör Cihat Arslan, takımdaki bazı insanların çok mücadeleci olduğunu söyledi. Cihat Arslan Adanaspor maçı ile ilgili, karşılaşmada skor 1-0’ken her şey olabilirdi, 2-0’a gidebilir veya 1-2’ye gelebilirdi ama neyse ki bizim de işimize yarayan bir performans ortaya döküldü ve 1-1 sonuçlandı dedi.

Sahaya sonradan giren futbolcuların temposunun biraz daha arttırılmasını sağladıktan sonra ilerleyen haftalarda daha ciddi bir takım olacağız diyen Cihat Arslan, konuşmasını bu şekilde bitirdi.