Yeni Malatyaspor’da Kongre Bilmecesi

Bu sezon Süper Lig’de tartışmasız en kötü takım olan Yeni Malatyaspor, koca sezon boyunca sadece 20 puan toplayabildi ve ligin son sırasına demir atmaktan kurtulamadı. Dibi boyladığı sezonda Süper Lig’e veda eden Sarı Siyahlı ekipte bu başarısızlığın net sorumlusu olan Başkan Adil Gevrek de görevini bırakma kararı aldı. Bununla birlikte kulüp 4 Haziran tarihinde Yıllık Olağan Mali Genel Kurul toplantısına gidecek ancak Divan Kurulu’nun mali hesaplarla alakalı olarak bilgilendirilmediği ortaya çıkmış durumda.

Sabote Edilen Kulüp

Bu sezon Süper Lig’in tartışmasız en kötü takımı olan Yeni Malatyaspor, kötü yönetildiği için batan Malatyaspor’un yerine kurulmuş olmasına rağmen o süreçlerden ders alınmadığını net bir şekilde gösteriyor.

Süper Lig’de geçirdiği 5 sezonun ardından bu sezon 20 puanla son sırada yer alarak bir alt lige düşen Yeni Malatyaspor’da gözler 4 Haziran tarihinde yapılacak Yıllık Olağan Mali Genel Kurul’a çevrilmişti. Uzun süredir sessizliğini koruyan Başkan Adil Gevrek’in de tabiri caizse er meydanına çıkacağı bu Kurul’da alınacak kararlar da merakla bekleniyordu.

Ancak Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Mali Genel Kurul öncesi Divan Kurulu’nun hesaplarla ilgili halen bilgilendirilmediği ortaya çıktı. Yeni Malatyaspor’da daha önce yapılan Yıllık Olağan Mali Genel Kurullarda, kulüp Divan Kurulu’na bir hafta öncesinden hesap dökümlerini ulaştırırken, bu hesaplar üzerinde Yönetim Kurulu ile Divan Kurulu üyeleri bir araya gelerek istişarelerde bulunuyordu.

Bu yıl yapılacak Mali Genel Kurul’a artık çok kısa bir süre kalmış olmasına rağmen hâlâ daha bilgilerin ulaştırılmamış olması kulübe dair sabote iddialarını daha fazla güçlendirdi. Sarı Siyahlı ekip bu sezon gerçekten çok kötü yönetilmenin bedelini ödedi ve gelecek günlerin de geçmiş günlerden pek farklı olmayacağını gösteren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Malatya temsilcisi her geçen gün uçurumun kenarına doğru gidiyor. Bununla birlikte Kulüp Başkanı Adil Gevrek’in, Divan Kurulu ile bir araya gelerek hesaplarla ilgili bilgi verirken, bu mali genel kurul öncesi bu bilgilendirmenin de yapılmadığı ifade ediliyor.

Spor Yasasının Hikmeti

Bu sezon Süper Lig’de küme düşen takımlar adına ortak olan bir diğer durum da bu sıralamalarda yer alan kulüplerin tamamında başkanlık seçimine gidilmesi oldu. Son olarak Rizespor Başkanı Tahir Kıran bu kararı alırken Adil Gevrek ve Özgür Ekmekçioğlu gibi tartışmalı isimler ne hikmetse Spor Yasası kanunlaştığı anda bu kararlarını açıkladılar.

Yeni yasada kulüplerin yöneticilerinin kendi dönemlerinde oluşan borçlardan sorumlu olacağına dair ibareler yer alıyor ve bu durum birçok yönetici tarafından eleştiriliyor. Bu eleştirinin haklı olan tarafları olduğu kesin ancak şehir kulüplerinde gerçekten işler bir garip ilerliyor.

Bu durumun en net kanıtlarından biri olan Yeni Malatyaspor’da artık en büyük gündem 4 Haziran tarihinde yaşanacaklar.