Yeni Malatyaspor Topbaşı Yaptı

Geride kalan sezonda sergilediği kötü performansla Süper Lig’e veda edeceği kesinleşen ilk takım da olan Yeni Malatyaspor, gelecek sezon TFF 1.Lig’de zorlu bir mücadele verecek. Sarı Siyahlı takımın bu zorlu mücadelede nasıl bir performans sergileyeceği merakla beklenirken, Cihat Arslan yönetimindeki Malatya temsilcisi sahaya indi ve hazırlıklara başladı.

Moralsiz Başlangıç

Geride kalan sezonda Süper Lig’e beş sezonluk macerasının ardından veda eden ve 2022-2023 sezonunda Spor Toto 1.Lig’de mücadele edecek olan Yeni Malatyaspor topbaşı yaptı.

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde teknik direktör Cihat Arslan nezaretinde toplanan sarı siyahlı takımda, Beşiktaş ve Konyaspor’un transfer listesinde yer alan kanat oyuncusu Mustafa Eskihellaç da katıldı. Genç kanat oyuncusuna 2-3 Süper Lig kulübünden transfer teklifi olduğu ve bu tekliflerin değerlendiremeye alındığı öğrenildi. Yönetimin, gelecek en iyi teklife göre transfere onay vereceği bildirildi.

Yeni Malatyaspor ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Mustafa Eskihellaç, geçen sezon 31 Süper Lig maçında 2 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Serbest kalmaması için 5 milyon TL alacağının ödenmesi gereken Benjamin Tetteh’in durumu da netlik kazanmaya başladı. 8 Temmuz Cuma gününe kadar müsaade istenen Ganalı ileri uç oyuncusu Benjamin Tetteh idmanda yer almadı. Ödemesi yapılarak kulüpte tutulmak istenen Tetteh’e Arabistan’dan 3 takımın teklifte bulunduğu öğrenildi. Ganalı oyuncuya 3 milyon 800 bin Euro teklifin olduğu, ödemesi yapıldıktan sonra gelen tekliflerin değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

İdmanda kiralıktan dönen oyuncularla birlikte alt yapıdan alınan oyuncularda yer aldı. Burundili oyuncuların bilet bulamadıkları, pazar günü idmana katılacakları kaydedildi.

Takımın 9 Temmuz’da başlayacak Kurban Bayramına kadar Malatya’da kamp çalışması yapacağı bildirilirken, sonraki kamp çalışmasıyla ilgili durumun netlik kazanmadığı öğrenildi.

Mallan’ın Yeni Adresi

021 yılında Hibernian FC’den kiralık olarak Yeni Malatyaspor’a gelen ve 2023 yılına kadar sarı siyahlı takımla sözleşmesi bulunan Stevie Mallan, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle sessiz sedasız takımdan ayrılmıştı.

Güncel piyasa değeri 500 bin Euro olan Mallan, İngiliz ekibi Salford City’e imza attı.

Glasgow’da doğan İskoç, kariyerine St. Mirren’de başladı ve 2017’de Barnsley Şampiyonası’na transfer olmadan önce 100’den fazla maçta forma giydi. Bir yıl sonra sınırın kuzeyine dönerek Hibernian’a imza attı, iki buçuk yıl geçirdi. Sezonu Easter Road’da geçiren, daha sonra kiralık olarak Yeni Malatyaspor’a transfer olmak için Avrupa’ya dönmüştü.

Yeni Malatyaspor’un gelecek sezon hangi oyuncularla, nasıl mücadele edeceği merak konusu. Kulübün seçimi olumsuz anlamda gündem yarattıktan sonra yönetimin de nasıl olacağı belli değil. Aynı kaderi yaşayan Malatyaspor’un yerine kurulan bir kulüp olan Sarı Siyahlı ekibin bu kaderi yaşıyor olması da aslında şehrin dinamiklerinin bazı konularda istenilen verimi gösteremediğini ortaya koyuyor.

Bakalım gelecek aylar Malatya temsilcisine ve ona tutkuyla bağlı olan taraftarlarına neler gösterecek?