corona virüsü

FIFA’nın Kararı Yeni Malatyaspor’u Rahatlattı

Türkiye’de 11 Mart tarihinde görülmeye başlayan corona virüsü covid-19’un yayılmasının önlenmesi amacıyla spor alanında alınan ilk önlem maçların seyircisiz oynanmasıydı. Bu karardan 1 hafta sonra yeni bir kararla lig maçlarının belirsiz bir süre ile ertelenmesine karar verildi. 19 Mart tarihinde alınan maçların ertelenmesi kararı sadece Türkiye’de alınan bir karar değil covid-19 salgınının yaygın olduğu İtalya ve İspanya olmak üzere bütün ülkelerde lig maçları ertelendi.

Lig maçlarının ertelenmesi spor kulüplerinin maddi olarak bir zorluğa sebep olsa da ek olarak sezon sonu sözleşmeleri biten futbolcuların da sözleşmeleri de kulüpleri düşündüren bir konu oldu. Bu sorunu en çok yaşayacak olan kulüplerden bir de Yeni Malatyaspor oldu. Yeni Malatyaspor kulübünde sezon sonunda 10 futbolcusunun sözleşmesi sona eriyor. FIBA Yeni Malatyaspor gibi sözleşmesi biten sporcuları olan kulüpleri rahatlatacak bir karar aldı.

Sözleşmesi Biten  Futbolcular

FIBA aldığı bir kararla ertelenen lig maçlarının yeniden başlaması durumunda sözleşmesi sona eren futbolcuların sözleşmelerinin uzayacağını belirtti. FIBA’nın aldığı bu karar Yeni Malatyaspor durumunda olan kulüplerin rahat bir nefes almasını sağladı. Yeni Malatyaspor’da sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan futbolcular; Fabian Farnolle, Arturo Mina, Gökhan Töre, Robin Yalçın, Eren Tozlu, Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Issiar Dia, Kjartansson, Mitchell Donald