Süper Lig

Hikmet Karaman’dan Antrenman Açıklamaları

Türkiye’de Süper Lig başta olmak üzere dünyada bütün lig maçları covid 19 tedbirleri kapsamında ertelenmişti. Türkiye’deki lig maçlarının haziran ayının ikinci yarısında başlama ihtimalinin açıklanmasından sonra Yeni Malatyaspor da tesislerde antrenman programına başladı. Corona virüsünden önceki antrenmanlardan tamamen farklı olarak hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak antrenman yapılmaya başlandı.

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman antrenmanlara başlanması ile ilgili olarak FIFA’nın futbola dönüş tarihinin erken bir tarih olmasının covid 19’un ikinci dalgasını tetikleyeceği uyarısını hatırlattı. Hikmet Karaman insan sağlığının her koşulda öncelik olduğunu savunarak yurtdışında olan ve takıma dönemeyen futbolcular olduğunu bu konunun ve futbolcularda covid 19 testinin pozitif çıkmasının futbolcuların psikolojik olarak da kötü etkilendiğini anlattı.

‘’Futbolculara Test Yapmak Çözüm Değil’’

Teknik adam futbolun yoğun temas olan bir spor olduğunu ve temassız antrenmanın da maçın da çok zor olduğuna dikkat çekerek farklı teknik direktörler ile görüştüğünü herkesin aynı düşüncede olduğunu da belirtti. Hikmet Karaman futbolculara covid 19 testi yaptırıp antrenman ve maça çıkmanın çözüm olmadığını, kuluçka döneminde virüs taşıyan bir futbolcunun testinin negatif çıkacağını ve bunun sonucunun ağır olacağını ifade etti.