covid-19

Yeni Malatyaspor Antrenmana Nezaman Başlayacak?

11 Mart tarihinde Türkiye’de de corona virüsü covid-19 vakası görülmeye başlandı ve 11 Mart’tan sonra hasta sayıları ile hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya başladı. Corona virüsü sadece ülkemizde değil Avrupa ve Amerika başta olmak üzere tüm dünya ülkelerinde can almaya devam ediyor. Türkiye’de corona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla sporda ilk önlem olarak maçların seyircisiz oynanması kararı alınmıştı. Bu karardan 1 hafta sonra da lig maçlarının ertelenmesi kararı alındı ve bütün spor kulüpleri de antrenmanlarına ara verdiler.

Yeni Malatyaspor da lig maçlarının ertelenmesi ile antrenmanlarına ara verdi fakat futbolcularına evde antrenman programına hazırladı. Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman ile kulübün teknik kadrosunun hazırladığı antrenman programına göre futbolcular evde antrenmanlarına devam ediyorlar. Yeni Malatyaspor kulübü takım olarak antrenmanlara başlamak için Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligin başlaması ile ilgili olarak verilecek karara göre karar vereceklerine ve bu karar göre bir takvim belirleneceğini açıkladı.

Tesislerde Antrenman Yapan Futbolcular

Yeni Malatyasporlu futbolcular evde antrenmanlarına devam etse de isteyen futbolcular tesislerde de antrenman yapabiliyorlar. Yeni Malatyaspor Kulübü tesislerde antrenman yapan futbolcuların tek olarak antrenman yapmaları ve bir arada bulunmamaları için uyarı yapıyor .Yeni Malatyasporlu futbolculardan Teanege Hadebe, Eren Tozlu. Mina ve Murat Yıldırım tesislerde antrenman yapmayı seçen futbolcular oldu.