Süper Lig

Yeni Malatyaspor’da Covid 19 Vakası

Türkiye’de Süper lig ve bütün lig maçları 19 Mart tarihinde belirsiz bir süre ile ertelenmişti. Dünyada hızla yayılan corona virüsü sebebiyle alınan bu karar sonrası lig maçlarının ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Basketbol voleybol ve hentbol ligi 2019-2020 sezonunu tescil etti ve başlamama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından futbol ligi maçlarının ise 12 Haziran’da başlama kararı alınmıştı.

Takım olarak kulüp tesislerinde antrenman yapmaya ara veren futbol kulüpleri bu karar ile antrenman programına başladılar. Futbol kulüpleri belli periyodlarla futbolcu, teknik ekip, idari kadro ve kulüp çalışanlarına covid 19 testi yaptırmaya başladılar. Yapılan covid 19 testlerinin sonuçları iç açıcı değildi. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de içinde olduğu futbol kulüplerinde covid 19 vakalarına rastlandı. Bu futbol kulüplerinin arasına dün Yeni Malatyaspor kulübü de eklendi.

Tedaviye Başlandı

Yeni Malatyaspor kulübünde yapılan covid 19 test sonuçlarına göre 1 futbolcu ve 1 kulüp çalışanının test sonucu pozitif çıktı. Antrenmanlarını durdurma kararı alan kulüp yönetimi konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Test sonucu pozitif çıkan futbolcu ile kulüp çalışanının tedavi sürecinin başladığı belirtildi. Her gün futbol dünyasında yeni covid 19 vakalarının çıkması lig maçlarının başlamasının ne derece doğru bir karar olduğunun sorgulanmasına neden oluyor.

Güncel Yazılar